ЕДНА УНИКАЛНА ЕКСПЕРТИЗА

Наследявайки уникално по рода си умение, предавано през поколенията, Galénic създава и произвежда козметични грижи от високо качество от близо половин век. В рамките на подхода за високо качество, козметичните формули от най-висок клас гарантират прецизна селекция на суровини,тестове от специалисти, както и производство във Франция.

ИЗКУСТВОТО ДА КОМПОЗИРАШ

стабилност и безопасност на продукта. Разполагайки с богат опит, те трябва да приложат творческо майсторство, за да изтъкнат силата на действие на една активна съставка като съхранят нейния пълен заряд на действие, придружено с усещане за едно уникално преживяване. Така, всяка формула Galénic се превръща в специално създадено творение. Истинска работа на професионалисти, изискваща огромно старание, неограничен брой тестове, за да се достигне до изключителен резултат.

Далеч от класическото разработване на формули, състоящо се от добавяне на активните съставки във вече съществуващи консистенции, в Galénic този процес се извършва по напълно различен начин. Всеки път това е едно ново предизвикателство. Майсторите-моделиери на формули вземат присърце работата си, за да намерят съвършеното съчетание от елементи около активната съставка, които да ѝ позволят да излъчи своя пълен потенциал и ефикасност по безопасен начин. Изключителният продукт с козметична грижа не е плод на случайността – той трябва да бъде разработен без компромиси, стъпка по стъпка, прилагайки мощен арсенал от придобити умения.

НАУКАТА ГАЛЕНИКА В УСЛУГА НА КРАСОТАТА

Откриването на активната съставка е първата голяма стъпка към създаването на една грижа. Но за Galénic, науката не спира дотам. Ако всяка марка може да се гордее, че използва силни активни съставки, те не биха могли да бъдат ефикасни, освен ако не е известно по какъв начин гарантират запазването на тяхната сила на действие и проникване в епидермиса – в сърцевината на кожата.

Майсторите-моделиери на формули трябва да изобретят формула, която да съхранява оптималната ефикасност на една активна съставка. Предизвикателство, което предприемат – стъпка по стъпка – за създаването на уникална текстура, на една интелигентна и изключителна структура.

ПРОЦЕС НА СЪЗДАВАНЕ ОТ МАЙСТОРА-МОДЕЛИЕР НА ФОРМУЛИ

1. ИНТУИЦИЯТА

Всичко започва с интуиция.
По същия начин, както главният готвач търси да открои най-същественото от рядък продукт, един майстор-моделиер на формули изобретява напълно ново съчетание, изключителна структура, която да разгърне цялата сила на действие на активната съставка. След това, той записва точния състав на формулата, която създава в своята книга за вписване на научни изследвания.

2. ПОДБОРЪТ

Селекцията представлява втората стъпка от процеса.
Със своята богата експертиза майсторът-моделиер на формули трябва да покаже творческите си умения, за да разпознае правилните суровини. За създаването на формула, той трябва да избира измежду 2000 суровини и техните характерни свойства, които познава много добре. Той разполага с изобилие от грижливо подбрани суровини. Всяка от тях е изследвана от аромата ѝ до допира с нея. Майсторът-моделиер на формули първоначално обръща внимание на изпитаните усещания върху неговата кожа. Той трябва да опознае формите и свойствата на всеки един материал, преди да му предостави място в една формула. Той подбира само необходимите съставки. Нищо не е излишно, безпричинно или оставено на случайността. Във една формула всичко е обмислено и обосновано с цел да се гарантира ефикасност и безопасност. Селекцията е етап от първостепенно значение.

3. СЪЧЕТАВАНЕТО

Следващата стъпка – най-важната – се състои в съчетаването. Веднъж селектирани, майсторът-моделиер на формули може старателно и последователно да съчетае суровините, така че те да са съвместими едни с други. От основно значение е строгата точност при дозирането. Различното дозиране променя всичко и трябва да се започне отначало. Процесът на съчетаване е критичен момент, тъй като окончателната стабилност, ефикасност и хармония на продукта зависят от него. Необходим е многогодишен опит, за да се приложи прецизност, както и да се познават активните съставки и тяхното усвояване.

4. ТЕСТВАНЕТО

Тестовете представляват последния етап.
Провеждат се стотици тестове, за да се открият най-добрите прототипи на кремове. Galénic никога не предприема следващата стъпка, ако не е изпитала, проверила ефикасността и безопасността на продуктите си. При това, за всяка грижа майсторът-моделиер на формули изследва идеалната консистенция за съвършен краен завършен – едно усещане, приятно и несравнимо чувство при докосване. Резултатът върху кожата трябва да бъде забележителен. За Galénic, текстурата е всичко друго, но не и подробност.