ФАРМАЦЕВТИЧНО НАСЛЕДСТВО

Всичко започва в Париж в края на 1970-те години. Пиер Фабр, фармацевт визионер и създател на дермо козметиката, създава марка, която обгръща едновременно фармацевтичната сериозност и изтънчеността от света на красотата. Благодарение на своя фармацевтичен опит и на познанията си в Изкуството за разработване на формули, той създава козметични продукти с високо качество.

ИМЕТО НА МАРКАТА ПРОИЗХОЖДА ОТ НАУКАТА „ГАЛЕНИКА“

Името на Galénic отразява неразривната връзка с галеновата наука. Зад производството на козметични продукти се крие едно хилядолетно изкуство – това на галениката. То се състои в откриването на най-добрите съчетания на най-подходящите съставки, за да бъде гарантирана ефикасността на активните вещества, докосвайки едновременно с това и сетивата.

Да се предостави оптимална възможност за една активна съставка да прояви своя пълен потенциал на ефикасност върху кожата и да изпълни предназначението си – такава е целта на „галениката“, едно умение, датиращо от древни времена. Воден от творческия си стремеж и вдъхновен от фармацевтичната си експертиза, Пиер Фабр променя завинаги света на козметиката.

През 1977 г., той създава марката Galénic, за да прослави изкуството на разработване на формули – науката, наречена „галеника“. За него това е бил начинът да припомни, че светът на красотата не е място за обещания, а за умения. Така той дава нов живот и продължава галеновото изкуство. Всяка козметична грижа съдържа най-добрите галенови постижения, за да предложи на жените доказани резултати. Благодарение на качество от изключително високо ниво и безпрецедентна оригиналност, марката бива призната веднага от козметолозите.

ПРЕДАВАНЕ НА ИЗКУСТВОТО ЗА РАЗРАБОТВАНЕ НА ФОРМУЛИ

От 50 години, всяко творение е плод на фармацевтичното изследване на лаборатории Pierre Fabre и на овладяването на науката галеника. Пиер Фабр направи революция в областта на козметиката и красотата, като приложи своя опит на фармацевт и доброто познание на изкуството за разработване на формули. Един стремеж и едно умение, които биват споделяни и се предават сред учените-създатели на формули.